onze expertisegebieden

Aanbod

Kineticz Z icon

Kinesitherapie

Als kinesitherapeut gaan we via een anamnesegesprek en onderzoek op zoek naar de mogelijke oorzaken van uw klacht.
Afhankelijk van de uitkomst van dit kinesitherapeutisch onderzoek stellen we op basis van onze diensten een behandelplan en behandeldoelstellingen op.

Bij ons kan u terecht voor volgende therapie: 
 
 • Algemene kinesitherapie en revalidatie
 • Musculoskeletale kinesitherapie (spier-en gewrichtsklachten)
 • Postoperatieve kinesitherapie (orthopedie/traumatologie)
 • Sportrevalidatie
 • Rug- nek en schouderrevalidatie
 • Spanningshoofdpijn
 • Temporomandibulaire dysfuncties (mond/kaakproblemen)
 • Blessurepreventie
Kineticz Z icon
Kineticz Z icon

Manuele therapie

Onze beide kinesitherapeuten hebben ook een postgraduaat in de manuele therapie. Via specifieke manuele technieken kunnen we gewrichten, spieren en pezen die pijnlijk of beperkt zijn behandelen en zo de patiënt weer klachtenvrij krijgen.

Afhankelijk van de aard van uw klacht variëren de aangeboden technieken:
 • Articulaire problemen: mobilisaties, manipulaties (kraken),
 • Musculaire problemen: myofasciale therapie, triggerpoints, dry needling, stretching,
 • Neurogene problemen: mobilisaties, neurodynamics

Bij allerhande revalidatie is bijkomende oefentherapie een must om u opnieuw adequaat te laten functioneren.

Kineticz Z icon

Podologie

Onze podoloog houdt zich vooral bezig met de structuren van de voet, maar ook hoger gelegen klachten zoals knie-heup en rugpijn die hun oorzaak vinden ter hoogte van de voet behoren tot zijn werkdomein.

Wat je van een podologisch onderzoek mag verwachten is een behandeling van het bewegingsapparaat (onderste lidmaat), een biomechanisch onderzoek , volledige gang- en loopanalyse, schoenadvies en indien nodig een functionele zooltherapie.

Kineticz Z icon
Kineticz Z icon

Personal Training

Naast onze diensten voor het behandelen van klachten bieden wij tevens additionele ondersteuning aan zoals Personal Training.

Met een geoefend oog wordt jouw lichaam aan de hand van enkele tests en oefeningen geanalyseerd om te peilen naar de conditie van jouw lichaam. Het doel is om een gebalanceerd en evenwichtig lichaam te creëren en van daaruit jouw doelen te gaan nastreven.

Veilig sporten, plezier en efficiëntie vormen de rode draad doorheen alle trainingen. De drukte van de fitnesszaal laten we achter ons en we leren jou om met de correcte begeleiding te trainen in een vertrouwde omgeving aan de hand van een deskundig op maat gemaakt trainingsplan.

Kineticz Z icon

Voedingsadvies

Onze voedingsdeskundige begeleidt u om uw doel te bereiken. Afhankelijk van de vraag, wordt de focus gelegd op afvallen, in gewicht bijkomen, uw voeding optimaliseren in functie van uw sportieve prestaties,… Ook wanneer u gewoon besluit om er een meer gezonde levensstijl op na te houden, kunt u bij ons terecht voor extra tips en advies. We bepalen samen haalbare doelstellingen en streven deze ook na.

U krijgt advies op maat, een aangepast voedingsschema, vernieuwde recepten en vooral zin in gezonde voedzame voeding.